Billedskoler

Landsforeningen rådgiver enkeltpersoner, grupper og kommuner om, hvordan man kan etablere billedskoler/kulturskoler lokalt. Desuden arbejdes der for at ændre lovgivningen, så billedskoler i Danmark får samme vilkår som musikskolerne, og billedskoleundervisning bliver en valgmulighed for børn i alle kommuner.

Her på siden kan du hente informationer om billedskoler/kulturskoler i Danmark samt oplysninger om landsforeningen Børn, Kunst og Billeders arbejde med kortlægning af billedskoler i Danmark.

På kortet her kan du se alle billedskoler i Danmark. Zoom ind på den landsdel, du søger. Klik og få oplysninger om, hvor billedskolen findes.

Børn, Kunst og Billeder har med års mellemrum gennemført billedskoleundersøgelser, der skal følge udviklingen i billedskolerne, dokumentere faktuelle forhold med hensyn til antal, rammer og indhold, geografisk placering og hvad der ellers rører sig aktuelt i billedskolerne.

Siden 2014 har Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst i samarbejde med Børn, Kunst og Billeder stået for rådgivning, kortlægning af billedskoler samt billedskoleundersøgelser.

Download undersøgelserne herunder.