2011

Kunst og kontraster

Konferencen blev afholdt på KØS – Køge Skitsesamling,
4., 5. og 6. november 2011

“Enhver ting forstås ved sin modsætning”


Kunst bliver spændt op af kontraster. Det ved kokken, som kommer lidt surt i det søde, komponisten, som laver en pause før braget eller maleren, der balancerer det kolde med det varme. Modsætninger harmonerer med hinanden og udgør en helhed, som kinesernes yin og yang, der er symbol for altings iboende dualitet.


Men kontraster i kunsten kan også være, når det allermest private og pinlige gøres offentligt, eller når lyset tændes over det mørke landskab. Dette års konference bringer os ud på gaden, langt ud på landet og dybt ind i skoven for at se på kunst og møde kunstnere, der arbejder med kontraster i nye sammenhænge.


Som de tidligere år vil Børn, Kunst og Billeders konference i Køge sætte årets tema i perspektiv i form af fortællinger og billeder fra kunstens verden, teori, og workshops, som forhåbentlig vil give ny inspiration og anledning til refleksion.

Oplæg

Kunst og Kontraster

John Engelbrecht, filosof, forfatter, mm.

Gadekunst

Katrine Ring, journalist, DJ og kurator

Min svaghed er min styrke

Gudrun Hasle, billedkunstner

Komik i kunsten

Peter Land, billedkunstner

Skovsnogen – kunst i skoven

Søren Taaning, billedkunstner

Menneske, natur og teknologi

Elle-Mie Ejdrup Hansen, billed- og mediekunstner

Kreativitetens kontraster

Lene Tanggaard, professor v. institut for kommunikation, AAU

Det husker vi særligt…

Desværre var et tog forsinket, så ikke alle fik den forrygende filosofiske og morsomme begyndelse med John Engelbrecht med.


Elle-Mie Ejdrup Hansen førte os med en spændende billeddokumentation fra projektet ”Lys – landskab og stemmer i Østjylland” med ud I landskabet, og Gudrun Hasle rørte de fleste med sin gribende fortælling om hendes vej til kunsten.


Katrine Ring introducerede os til street-art udstillingen ”Walk this way” i Køge. Vi fik med egne øjne set mange af kunstnernes værker på vores vandretur til havnen.


Og når vi nu var på Køge Skitsesamling skulle vi naturligvis se Bjørn Nørgaards kartoner til dronningens gobeliner i det spændende museum.


Det lykkedes også dette år at få to af oplægsholderne Søren Taaning og Gudrun Hasle til at lave workshops med henholdsvis akvarelmaling og kropstatoveringer.


Herudover var der workshops, hvor man blev udfordret på materialesammensætninger og kontraster, f.eks. broderi på plastic og lyssætning på og animation med udgangspunkt i genbrugsmaterialer (kaffekande og støvsuger).


Og så var det på denne konference, vi præsenterede Børn, Kunst og Billeders Bog ”Billedskoler i Danmark.

Download PDF af årets invitation her